Maud Mangold & Sassa Buregren

Det är ganska vanligt att en författare skriver ett manus till en bilderbok och först därefter utser förlaget en illustratör. Ämnet diskuterades på en konferens om barnlitteratur i Karlstad 2004.

– Är inte det ganska konstigt? sa Maud.
– Håller med, sa Sassa.

Så gick det till när Maud Mangold och Sassa Buregren började samarbeta. Deras gemensamma bilderboksskapande sker interaktivt och det kan lika gärna börja med en bild som med ett textfragment. Tillsammans har de nu gett ut Drömkatt (2013) Kokongs långa resa (2011), Trutsommar (2008) och Pärlor till pappa (2008) på Kabusa Böcker.

Sassa Buregren är konstnär och författare. Hon är bosatt i Bua i Halland och har utbildats vid Konstindustriskolan (HDK) Göteborg, Målarskolan Forum och Skånska Målarskolan, Malmö. 
Hon har haft en mängd utställningar och givit ut flera böcker bland andra Lilla Feministboken (Tiden, 2006) och Demokratihandboken (Rabén & Sjögren, 2001 och 2003).

Maud Mangold bor i Mölndal och skriver på heltid. Hon har skrivit en rad barn- och ungdomsböcker, bland annat serien Landet innanför (Rabén och Sjögren, 1999-2003) som har rötterna i nordisk folktro och serien Magiska Tecken (Rabén & Sjögren, 2006-2007) som handlar om livet i Göteborg på 1840-talet.

 

Ladda ned högupplöst författarfoto (närbild)

Ladda ned högupplöst författarfoto (ateljebild)

Ladda ned högupplöst författarfoto Sassa Buregren

Ladda ned högupplöst författarfoto Maud Mangold

Fotograf: Malin Arnesson

 

Böcker av Maud Mangold & Sassa Buregren

  • Drömkatt

  • Kokongs långa resa

  • Pärlor till pappa

  • Trutsommar