Maud Mangold & Sassa Buregren

Trutsommar

– Nej, akta min badrock! Tryfferade, träbenta trutskrällen!

Malte Brigg bor ensam i en stuga på ön Trutklippan och han är innerligt trött på måsar och trutar. Han väntar på att silvertärnan ska komma flygande från Afrika. Men samma dag som silvertärnan äntligen landar på ön är det också något annat som flyter iland. En tvär och ganska ilsken flicka. Malte kallar henne Räkan. Hon bygger sig en koja på Drakskäret. Sommaren kunde ha fortsatt så, med Malte i stugan och Räkan i kojan. Men en dag står Räkan på Maltes tröskel med en liten bortkommen trutunge i mössan.

Trutsommar är en vacker berättelse om övergivenhet och utsatthet. Och om värmen och kraften i möten människor emellan. Maud Mangolds text förenad med Sassa Buregrens akvareller skapar inte bara en fantastisk yttre ö-värld, utan tecknar också ett inre landskap som berör på djupet.


  • 215 x 260 mm, 46 sidor
  • Utgivning: 2008
  • ISBN: 978 91 7355 048 2

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Trutsommar

Maud Mangold & Sassa Buregren

Det är ganska vanligt att en författare skriver ett manus till en bilderbok och först därefter utser förlaget en illustratör. Ämnet diskuterades på en konferens om barnlitteratur i Karlstad 2004. – Är inte det ganska konstigt? sa Maud.– Håller med, sa Sassa. Så gick det till när Maud Mangold och Sassa Buregren började samarbeta. Deras gemensamma bilderboksskapande sker interaktivt och det kan lika gärna börja med en bild som med ett textfragment. Tillsammans har de nu gett ut Drömkatt (2013) Kokongs långa resa (2011), Trutsommar (2008) och Pärlor till pappa (2008) på Kabusa Böcker. Sassa Buregren är konstnär och författare. Hon är bosatt i Bua i Halland och har utbildats vid Konstindustriskolan (HDK) Göteborg, Målarskolan Forum och Skånska Målarskolan, Malmö. Hon har haft en mängd utställ… Läs mer

Fler böcker av Maud Mangold & Sassa Buregren

  • Drömkatt

  • Kokongs långa resa

  • Pärlor till pappa