Christina Kjellsson

Rim och reson. Om att skriva vistexter

Första svenska boken om konsten att skriva vistexter!

Hur får jag som visskrivare fram mitt budskap i texten? Hur får jag lyssnaren att uppleva innehållet? Christina Kjellsson tar läsaren i fast hand och ger oss alla som är intresserade av visor – lyssnare som vismakare – konkreta instruktioner i konsten att skriva vistexter.

I folksång och visor är det, till skillnad från popmusik, texten snarare än melodin som står i förgrunden. En bra visa kräver därför att visskrivaren lägger mycket kraft, känsla och tanke i själva textarbetet.

Rim och reson. Om att skriva vistexter är en muntert pedagogisk genomgång av hantverket bakom vistexter, med illustrationer som speglar texten. Vilka arbetssätt ger resultat? Vilka fallgropar lurar? Kjellsson ger också visskrivaren goda råd om hur man kan utveckla sitt kreativa arbete. Hennes gedigna erfarenhet, varma tonfall och texter och bilder kryddade med humor stimulerar läsaren till skapande. Vi får också goda tips på hur man arbetar med texter i grupp.

 


  • 150 x 200 mm, 88 sidor
  • Utgivning: September 2008
  • ISBN: 978 91 7355 072 7

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Rim och reson. Om att skriva vistexter

Christina Kjellsson

Christina Kjellsson är en uppskattad låtskrivare och liveartist, uppvuxen i Jämtland, bosatt i Göteborg. Hon har givit ut fem vissamlingar och bland annat fått Olrogstipendiet och Fred Åkerström-stipendiet. Barndomsskildringen Solknepet är hennes skönlitterära debut. Ladda ned högupplöst författarfoto Fotograf: Ola Kjelbye Läs mer

Fler böcker av Christina Kjellsson

  • Nu är jag ung hela mitt liv

  • Solknepet