Annika Ruth Persson

Du och jag, Marie Curie

Nominerad till 2003 års Augustpris för årets svenska barn- och ungdomsbok!

Rapport till Marie Curie:

Datum: 29 oktober 1986
Tid: 23.33

Det var längesen jag skrev till dig, MC, men det händer massor hela tiden. Jag ska avlägga rapport nu. (Den här boken skulle ju egentligen vara till viktiga saker. När jag började skriva till dig tänkte jag skriva mer om kosmos och sånt. Nu verkar allt jag skriver bara handla om mig. Och F.) Jo, efter en dramatisk kväll med ett trist men ändå rätt kul födelsedagsfirande (ingen tårta, mycket vin och öl) så tror jag att F och jag blev ihop. Det är tre veckor sen. Jag tror att vi är ihop nu också, men jag är faktiskt inte säker. Vem ska man fråga? F?! Efter tre veckor??? Knappast. "Äh, hörru, har vi varit ihop i tre veckor nu?" Låter inte klokt. Och jag kan inte fråga någon annan heller. Det är bara du som får veta allt, MC.

Jenny är femton hösten när hon blir tillsammans med Filippa. Förälskelsen känns i hela kroppen och i sin dagbok berättar Jenny allt för Marie Curie. När hon hinner. För det händer mycket det året, och när sommarlovet börjar har Jenny funnit nya ord och sammanhang att ta med sig in i framtiden.


Ladda ned högupplöst omslag

Ladda ned högupplöst omslag i 3D

 

Pressröster om Du och jag, Marie Curie:

”Säkert och insiktsfullt tecknar författaren ett porträtt av 15-åriga Jenny som upptäcker och utforskar sin kärlek till Filippa. Jennys relationer till vännerna, de välmenande föräldrarna och nya spännande människor ger skildringen djup. Det handlar om att skapa sig en plats i livet när inga självklara mönster finns.”
Juryns motivering, Augustpriset 2003

”En stark, rolig och närmast hudlös skildring av tonårshelvetets allra första brinnande, flämtande kärlekshistoria. Lika välgörande för unga själar och unga hjärtan som någonsin Morrisseys skivor.”
Nöjesguiden

 

 

 


  • 204 x 130 mm, 175 sidor
  • Utgivning: September 2003
  • ISBN: 978 91 89680 17 3
  • Omslag av: Lisa Sjölin

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Du och jag, Marie Curie

Annika Ruth Persson

Annika Ruth Persson debuterade 2003 med Du och jag, Marie Curie som följdes av den fristående fortsättningen Erik Dahlbergsgatan 30. Hon är verksam som författare och översättare i Berlin och var under 90-talet bokförläggare och därefter chefredaktör för tidskriften Ord & Bild. Ladda ner högupplöst författarfoto Läs mer

Fler böcker av Annika Ruth Persson

  • Hannah Arendts 1940-tal. En ickebiografi i tre delar

  • Erik Dahlbergsgatan 30