Ida Jessen

Det första jag tänker på

Lisa är präst och lever ett idylliskt familjeliv på den danska landsbygden, när hennes värld plötsligt rasar samman. Hennes sjuårige son blir påkörd av en smitare. Lisa vägrar att acceptera det som skett och alltmer desperat försöker hon finna den skyldige. Polisen har ingen misstänkt, men det står klart för alla att det nog inte var en främling som körde sin bil längs den ödsliga vägen.

Det första jag tänker på är en drabbande roman som griper tag i läsaren som en riktigt bra kriminalroman. I Danmark har romanen belönats med landets största litteraturpris där de danska bokläsarna röstar fram årets bästa bok.

Lyssna på första kapitlet!

 

Pressröster om Det första jag tänker på:

"Tät, välskriven, psykologisk skildring av det mest fruktansvärda."
Sydsvenskan


  • 110x178 mm, 207 sidor
  • Utgivning: 2010-07
  • ISBN: 9789173551526

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Det första jag tänker på

Ida Jessen

Ida Jessen har en förmåga att låta oss se dramatiken i vardagen, mellan man och hustru, älskare och älskarinnor, föräldrar och barn, grannar och vänner. Alla de situationer där begär, svek och kärlek ligger under ytan i ett alldeles vanligt samhälle. Hennes texter är knivskarpa när de fördjupar sig i de olika personernas motiv till handling. Det blir ett sökande efter svar och det blir tydligt att se hur lätt det är att göra fel när man bara vill göra rätt. Ida Jessen (1964) debuterade 1989 och har fått ett stort genombrott med sina romaner Vandpaladset (1998), Sommertid (1999) och Den der lyver (2001). Hon tillhör den spännande och mycket framgångsrika författargeneration som växt fram i Danmark på 90-talet. Ida Jessen är en skicklig prosaist med ett precist språk vars böcker ofta handla… Läs mer

Fler böcker av Ida Jessen

  • Barnen

  • ABC

  • Foxy Lady I-V